е подал оставката си като заместник-председател на Бюрото за контрол

...
 е подал оставката си като заместник-председател на Бюрото за контрол
Коментари Харесай

Фронтменът на Пеевски подаде оставка от Бюрото за СРС

 е подал оставката си като заместник-председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства. Оставката му е била импортирана на 14 юни в деловодството на Народното събрание. 

Веднага след абсурда Илко Желязов излезе в отпуск, който е изминал. Затова той, като се изключи че е подал молбата си за освобождение, която ще може да бъде прегледана след конституирането на 46-ото Народно заседание, е удължил отпуска си до 23 юли, съобщава БНР.

В формалното известие, съпътстващо глобите, от Вашингтон показаха, че Илко Желязков е подставено лице на Делян Пеевски, който също бе ударен по закона " Магнитски ". 

" Пеевски употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна. От 2019 година е известно, че Желязков е предложил подкупи на високопоставени държавни чиновници от българското държавно управление, от които се е очаквало да дават информация на Желязков, която да бъде излъчена на Пеевски. В подмяна Желязков е имал грижата лицата, приели предлагането му, да бъдат назначени на авторитетни длъжности и е осигурявал месечен рушвет. Пеевски и Желязков също по този начин са разполагали с длъжностно лице на управителен пост, което през 2019 година нелегално присвоявало средства в тяхна изгода. В различен случай, от началото на 2018 година тези две лица ръководели скица за продажба на български документи за престояване, за която се твърди, че представители на сдружения плащали подкупи на български длъжностни лица, които да подсигуряват, че техните клиенти ще получат документи за поданство неотложно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски $ или откакто изминат петте години за обработването на законно обосновано искане. В допълнение към всичко това Желязков изнудвал възможен претендент за български министър посредством опасност от покачване на наказателни обвинявания от Прокуратурата на Република България, в случай че след назначението си министърът не окажел по-нататъшно подпомагане на Желязков ", прецизират от Американското финансово министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР